ندای آبپخش

وبلاگ خبری ائتلاف خبرنگاران آّبپخش-اتاق خبر آبپخش- /ارتباطات مردمی 09361757939(nedayeabpakhsh@yahoo.com)

ندای آبپخش

وبلاگ خبری ائتلاف خبرنگاران آّبپخش-اتاق خبر آبپخش- /ارتباطات مردمی 09361757939(nedayeabpakhsh@yahoo.com)

‌۱۴ و ۱۵ آذر سومین همایش میگوی ایران در بوشهر برگزار می‌شود

14 و 15 آذر ماه؛
‌سومین همایش میگوی ایران در بوشهر برگزار می‌شود

خبرگزاری فارس: رئیس پژوهکشده میگوی کشور‌ از برگزاری سومین همایس میگوی ایران در بوشهر در روزهای 14 و 15 آذر ماه خبر داد.


خسرو آیین جمشید امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بوشهر اظهار داشت: تکثیر و پرورش، تغذیه و غذای زنده، ژنتیک و اصلاح ‌نژاد، مهندسی آبزیان، بهداشت و بیماری‌ها، فناوری‌های نوین، بیولوژی و اکولوژی، مدیریت ذخایر و تکنولوژی صید، ملاحظات زیست محیطی، مطالعات اقتصادی و اجتماعی، فرآوری و بازاریابی محورهای همایش میگوی ایران است.
‌وی ادامه داد: با افزایش روز‌افزون جمعیت جهان و افزایش نیاز به غذا، تامین امنیت غذایی به دغدغه مهم تمام کشورها تبدیل شده است.
آیین جمشید بیان داشت: میگو یکی از لذیذترین غذاهای دریایی است که منبع غنی از اسیـدهای چرب امگا - ۳ و امگا - 6، ویتامین‌های A‌ ،B6‌ ،B12 ،C‌ ،‌E و املاحی چون کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم، سدیم، روی، مس، منگنز و سلنیم است.
رئیس پژوهشکده میگوی کشور در بوشهر تصریح کرد: در آب‌های خلیج فارس و دریای عمان حدود 18 گونه میگو شناسایی شده‌اند، که بهره‌برداری اقتصادی از 5 گونه که دارای اندازه درشت‌تر و فراوانی بیشتر هستند، صورت می‌گیرد.
آیین جمشید اظهار داشت: توسعه بی‌رویه ناوگان و افزایش تلاش صیادی در کنار افزایش بار آلودگی‌های ناشی از توسعه فعالیت‌های نفتی، صنعتی، تجاری و توسعه شهری در کشورهای حاشیه خلیج فارس، ذخایر این آبزیان ارزشمند را مورد تهدید جدی قرار داده و بسیاری از زیستگاه‌های طبیعی آنها را تخریب کرده است.
وی اضافه کرد: از دهه 1970 توسعه جهانی آبزی‌پروری با هدف کاهش فشار بر ذخایر دریایی، و تامین پروتئین مورد نیاز جمعیت رو به رشد جهان، مورد توجه کشورهای دارای شرایط اقلیمی مناسب به تولید آبزیان قرار گرفت.
رئیس پژوهشکده میگوی کشور اظهار داشت: تحقیقات مقدماتی تکثیر و پرورش میگو در ایران از سال 1363 توسط مؤسسه تحقیقات شیلات ایران در پژوهشکده میگوی کشور مستقر در بوشهر انجام شد.
آیین جمشید افزود: ‌دستاوردهای این فعالیت‌های تحقیقاتی منجر به معرفی سه‌گونه مهم و تجاری میگوی ببری سبز، سفید هندی و وانامی به صنعت آبزی‌پروری کشور شد.
وی گفت:‌ بخشی از هزار و 800‌ کیلومتر طول سواحل ایران در خلیج فارس و دریای عمان و پاره‌ای از 900 کیلومتر سواحل کشور در حاشیه دریای خزر، استعداد بالقوه‌ای برای توسعه آبزی‌پروری به ویژه تکثیر و پروش میگو است.
رئیس پژوهشکده میگوی کشور در بوشهر خاطرنشان کرد: بروز مسائل متعددی مانند کاهش قیمت‌های جهانی میگو، مسائل سیاسی جهانی، بروز بیماری‌هایی مانند لکه سفید در استان‌های خوزستان، بوشهر و سیستان و بلوچستان‌ و وقوع پدیده‌های زیست محیطی مانند طوفان گنو در استان سیستان و بلوچستان منجر به کاهش تولید میگوی پرورشی شده تا این صنعت با تنگناهای بسیاری روبه‌رو شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد